Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


ما و هزاره سوم اعلاميه اى براى گرسنگان

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[01 Mar 2006]   [ ليلا سعادتى]


بخش پايانى

در سپتامبر ۲۰۰۰ ميلادى، هزار و ۸۹۰تن از سران دولت ها اعلاميه هزاره سوم را تصويب كردند. روز گذشته در خصوص وظايف ايران در قبال اين اعلاميه به چاپ رسيد. اينك ادامه گزارش مذكور را باهم مى خوانيم.

از آغاز سال ۲۰۰۲ تا پايان سال ۲۰۰۵ ميلادى بيش از ۵۰ كارگاه ترويجى در سراسر كشور تشكيل شده است. در اين كارگاه ها كه نمايندگان تشكل هاى غيردولتى و بخش خصوصى حضور دارند اهداف توسعه هزاره و فعاليت هايى كه اين بخش ها براى دستيابى به استانداردهايى بايد انجام دهند، تشريح مى شود.
به گفته دكتر «على فرزين» مسؤول برنامه اهداف هزاره عمران سازمان ملل، با تلاش دست اندركاران اين پروژه، يك گزارش تحليلى از وضعيت موجود كشور به دست آمده و در اين راستا ۹ گزارش تحليلى بخش هاى مرتبط با اهداف هزاره نيز آماده شده است.
در حال حاضر ۳ كميته فرعى يعنى كميته ملى، كميته MDGS اعتبارات خرد زيرمجموعه هاى اهداف هزاره را پيگيرى مى كنند. براى ترويج اهداف هزاره ساليانه ۵۰ هزار دلار اعتبار توسط برنامه عمران سازمان ملل اختصاص يافته است. دكتر على فرزين كه اين ميزان اعتبار را كافى نمى داند معتقد است: «پول تخصيص يافته ناچيز است، اما سعى كرده ايم براى پيشبرد كارها از همين ميزان اندك سود ببريم. وقتى پروژه اهداف توسعه هزاره در كشور ما كليد خورد، خبر از پيوند و تعامل بخش ها و افراد بسيارى مى داد. چه اين پروژه ملى است و براى تحقق اهداف ملى، حضور اصناف، سازمان ها، نهادهاى دولتى و غيردولتى و مردم اجتناب ناپذير است. از آنجا كه در كشور ما انجام كارها به صورت تيمى و گروهى ناموفق است، در ابتداى اين پروژه نيز اين نگرانى احساس مى شد».
دكتر فرزين كه علاوه بر مسؤول برنامه اهداف هزاره، مديريت طرح هاى توسعه اجتماعى و اقتصادى سازمان ملل در ايران را برعهده دارد، اين موضوع را در ابتداى هر پروژه اى طبيعى مى داند. وى مى گويد: «پروژه هايى كه نيازمند همكارى بخش هاى مختلف است در وهله نخست با برخى ناهماهنگى ها و مشكلاتى روبروست، اما با مرور زمان و تعامل بيشتر همكارى ها پررنگ تر مى شود. در اين پروژه نيز، تعامل بخش ها بيشتر شده و تحمل نظرات مختلف و در بعضى موارد متضاد افزايش يافته است».
دكتر فرزين ادامه مى دهد: «پروژه اهداف هزاره، پروژه اى ملى و جهانى است و همكارى قوى بخش هاى مربوطه را مى طلبد و مشكلات موجود و اختلاف نظرها نبايد ما را از رسيدن به اهدافمان بازدارد.
سال ۲۰۱۰ سال به بار نشستن همه برنامه ها و زحمات بخش هاى مختلف است. در اين راه انسجام بخش ها و افزايش روحيه كار تيمى و ديد به آينده، دستيابى به آرمان هاى هزاره را واقعى مى كند».
مسؤول اين پروژه در كشور ما، عملكرد فرابخشى خروج از تفكرات و برنامه هاى تك بعدى را تنها راه حل موفقيت پروژه توسعه هزاره قلمداد مى كند. وى بزرگ ترين چالش در اجراى برنامه ها را مشكلات فنى مى داند، اما معتقد است در حين انجام پروژه اين مشكل نيز برطرف خواهد شد.

بخش خصوصى، چارچوبى براى عمل
كوفى عنان دبير كل سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۰ در پيامى به گردهمايى آرمان هاى توسعه هزاره گفت: «در عصر وابستگى انسان ها به يكديگر، حقوق شهروند جهانى براساس اعتماد و مسؤوليت مشترك، پشتيبان سرنوشت ساز پيشرفت است، اما در دوران محروميت بيش از يك ميليارد انسان از حداقل نيازهاى درخورشان و منزلتشان، ديگر شركت ها، بنگاه هاى اقتصادى، بازرگانان نمى توانند بى تفاوت باقى بمانند يا همچون سدى در برابر اين خيل عظيم انسانى قرار گيرند، بلكه برعكس آنها بايد درصدد همكارى با دولت ها و ساير نقش آفرينان در جامعه برآيند و با بسيج علم، فناورى و دانش جهانى به مقابله با بحران هاى به هم تنيده گرسنگى، بيمارى، تخريب محيط زيست و تضادى كه باعث عقب نگه داشته شدن كشورهاى جهان سوم مى شود، برخيزند».
دستورالعمل هايى كه براى فعاليت بخش خصوصى نوشته شده است، نشان مى دهد چگونه شركت ها و بنگاه هاى اقتصادى در پيوند با دستگاه ها و نظام سازمان ملل متحد، دولت ها و سازمان هاى جامعه مدنى مى توانند در دستيابى به آرمان هاى توسعه هزاره همكارى كنند. البته تأثير و مشاركت اين سازمان ها متفاوت بوده، اما چارچوب هاى عملى يكسان است.
بخش خصوصى با پيروى از قانون، مديريت خطر، به حداقل رساندن تأثيرهاى منفى اجتماعى و محيط زيستى و كسب اعتبار و ارزش براى كشورها بايد گام هاى عملى براى توسعه هزاره بردارد.
بخش خصوصى موظف است؛ محصولات و خدمات سالم و باصرفه توليد كند. اقدام به ايجاد و سرمايه از راه پرداخت مزد محلى، ماليات، سهام و حق امتياز، پرداخت به موقع به فروشنده محلى، بومى و كسب ارز خارجى كند. همچنين ايجاد كار، استخدام نيروى عمومى و فراهم آوردن روابط كارى مثبت ديگر وظيفه بخش خصوصى است. از ديگر وظايف و مسؤوليت هاى اين بخش، مى توان به توسعه منابع انسانى، سرمايه گذارى در امر آموزش و تربيت، سلامتى و ايمنى در محيط كار، ايجاد كسب و كار محلى، گسترش معيارهاى كسب و كار بين المللى، حمايت از توسعه و انتقال فناورى، سرمايه گذارى در بخش تحقيق و توسعه، ايجاد ساختار زيربنايى و عمران اشاره كرد.
وظايف و مسؤوليت هايى كه بر دوش بخش خصوصى گذارده شده است فقط مربوط به نمادها و سازمان هاى خصوصى كشور ما نمى شود. اين دستورالعمل همه بخش هاى خصوصى كشورهاى جهان را دربرمى گيرد. در سال ۲۰۰۴ اولين سمينار مربوط به شناسايى و تشريح وظايف بخش خصوصى با كمك سازمان ملل و خانه صنعت برگزار شد. در آن سمينار بخش هاى خصوصى كشور متعهد شدند با برگزارى كارگاه هاى آموزشى، اعضا و دست اندركاران شركت ها را با اهداف هزاره سوم آشنا كنند. تاكنون ۵ كارگاه آموزشى - توجيهى از سوى بخش خصوصى در كشور تشكيل شده است. همچنين هزينه هاى اين بخش توسط سازمان هاى مربوطه پرداخت مى شود.
دكتر «حجت الله غنيمى فر» كه دبير بخش خصوصى اين پروژه است درباره اعتبارات اختصاص يافته مى گويد: «همان گونه كه در دستورالعمل سازمان ملل آمده است بخشى از بودجه و اعتبارات اين پروژه از سوى بخش هاى خصوصى تأمين مى شود و اعتبار اندكى از سوى برنامه عمران سازمان ملل اختصاص يافته است».
غنيمى فر همكارى بخش خصوصى در يك سال گذشته را بسيار درست و تعاملى قلمداد مى كند و معتقد است كه پيشرفت پروژه اهداف هزاره با همكارى بخش خصوصى و تشكل هاى غيردولتى ميسر است و دولت فقط بايد بسترسازى كند. چه بخش هاى خصوصى متعهد هستند در چارچوب فعاليت هاى خود براى رسيدن به اهداف هزاره تلاش كنند.
فرصت بالندگى براى تشكل هاى مدنى
نهادها و تشكل هاى غيردولتى رأس ديگر مثلث اهداف هزاره سوم را تشكيل مى دهند. به گفته دكتر «محمدباقر شهنى زاده» مدير يكى از تشكل هاى غيردولتى در حوزه بهداشت و درمان كه مى گويد: «نمى توان از پيشرفت اقتصادى، اجتماعى، توسعه تكنيكى، جذب فناورى و سرمايه گذارى بخش خصوصى سخن گفت، اما نيروى پويا و خلاق مردمى، به عنوان تضمين كننده نتايج عمل را فراموش كرد. در اين پروژه ملى نيز تشكل هاى مدنى بازوى قدرتمند دولت بوده و در تحقق اهداف هزاره سوم نقش به سزايى را ايفا مى كنند.
برهمين مبنا NGOها كار خود را از خردادماه سال جارى (۸۴) آغاز كردند و همپاى بخش خصوصى و دولت به ترويج آرمان هاى توسعه هزاره در كشور پرداختند».
دكتر «پريچهر شاهسوند» به عنوان نماينده تشكل هاى غيردولتى در كميته ملى حضور فعال داشته و با برگزارى كارگاه هاى مختلف در سراسر كشور، گام هاى ابتدايى برداشته شده است.
وى مى گويد: «در ابتدا NGOها تحت آموزش هايى درباره آرمان هاى توسعه هزاره قرار گرفتند كه در اين راستا اعضاى تشكل ها مأموريت آگاهى بخشى و اطلاع رسانى را به توده مردم برعهده دارند.
پروژه اهداف هزاره (MDGS) فرصت مناسبى براى فعاليت و محك خوردن NGOهاست. هميشه بحث ناكارآمد بودن يا غيرفعال بودن NGO در كشور مطرح است. در حالى كه با چنين پروژه اى، تشكل هاى غيردولتى مى توانند اين تفكر را تغيير دهند. در حالى كه دكتر شهنى زاده معتقد است، فعاليت NGOها فرصتى براى توسعه كشور است و اين امر مستلزم توانمند بودن تشكل هاى غيردولتى است كه با همسو بودن با دولت و در سايه استقبال مردم از مشاركت مدنى شكل مى گيرد».
سال ۲۰۰۶ آغاز شده است و دست اندركاران پروژه اهداف هزاره سوم (دولت، بخش خصوصى و NGOها) برنامه مدونى نوشته و درصدد رسيدن به اين برنامه ها تا پايان سال ۲۰۰۶ ميلادى هستند. به نظر مى رسد تعامل و همكارى واقعى بين اين بخش ها، عملكرد واقع گرايانه، استفاده از آمارهاى درست و دقيق، رسيدن به نقطه نظر مشترك مى تواند مسير را هموارتر كند.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995