Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[18 Oct 2022]   [ یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران]


امروز یک ماه از آغاز اعتراضات مردم ایران علیه حکومت اسلامی می گذرد. حکومت همه توان خود برای سرکوب اعتراضات مردم را به میدان آورده است. از نیروهای ضد شورش گرفته تا کارمندان نیروی انتظامی. از بسیجی ها و لباس شخصی ها گرفته تا لمپن ها و اراذل و اوباش محلات. اما با وجود همه بگیر و ببندها، همه دستگیری ها و همه تهدیدات و خط و نشان کشیدن ها نه تنها آتش اعتراضات سرد نشده است بلکه روز به روز شعله های آن گسترده تر شده. تقریبا در تمام مراکز استانها و شهرهای کوچک و بزرگ مردم به میدان آمده اند. گرچه در روزهای اول جوانان دهه های هفتاد و هشتاد پیش گام بودند اما به تدریج گروه های مختلف اجتماعی به آنان پیوستند و اکنون دامنه این تظاهرات به مدارس نیز کشیده شده است. بدیهی هم هست چرا که همه آحاد مردم از کوچک و بزرگ فشارها و بگیر و ببندهای حکومت را طی چهل سال گذشته حس کرده اند. روندی که حکومت اسلامی در تاریخ ننگین خودش طی کرده است مثل همه حکومت های دیکتاتوری کوچک تر شدن هسته مرکزی قدرت بوده است. چنانکه امروز جز مشتی رجاله های نون به مزد و حقیر هیچ کس حاضر به دفاع از این حکومت نیست. حکومت تصور می کرد با پروار کردن طرفداران خودش می تواند در مقابل موج توفنده خشم مردم بایستد. به همین دلیل دست اجامر و اذناب خودش را برای هرگونه سوء استفاده از اموال عمومی باز گذاشت. چنانکه امروز تمامی مدیرانش از روسای قوای کشور و فرماندهان سپاه گرفته تا مداحان و امامان جمعه و ... هرکدام اتهاماتی سنگین اعم از دزدی و فساد و سوء استفاده و حتی جنایت در پرونده خود دارند.
در این یک ماه گذشته حکومت هرروز جنایت تازه ای مرتکب شده و هر روز بر آتش اعتراضات مردم بنزین می پاشد. از قتل مهسا امینی و حدیث نجفی و نیکا شاکرمی و ... گرفته تا قتل عام مردم زاهدان با هلی کوپتر و از آسمان. از قتل دختری دانش آموز در اردبیل و قتل راننده جوانی که بوق زده است گرفته تا تعرض به خانه ها و مغازه های مردم در سراسر ایران. حکومت با ارتکاب هر قتلی احتمال عقب نشینی مردم از مطالبات خود را کمتر کرد. حکومت با ندانم کاری وبا سرکوب مردم و تهدیدات توخالی سرکردگان در حقیت دارد گور خودش را می کند. چنانکه امروز در بیشتر شعارها مردم فروپاشی و اضمحلال حکومت اسلامی را فریاد می زنند.
حکومت امروز بیش از هر زمانی مستاصل و درمانده شده است. این گروه تبهکار حاضر به قبول شکست خود نیست. چشم پوشی از این ثروت های عظیمی که طی چهل سال به چنگ آورده است و نان هایی که از سفره مردم دزدیده است ناممکن است. سردمداران حکومت به خوبی می دانند که نصایح اخلاقی آنان یا تصویرناکجا آباد «مدینه النبی» و رویای بردن مردم به بهشت دیگر خریداری ندارد. آنچه مردم در عمل دیده اند چیزی جز دروغ و ریا و جنایت نبوده. حکومت اسلامی چیزی جز دزدی و بی قانونی و فساد و تنگ تر کردن عرصه زندگی برای مردم حاصلی نداشته است. اکنون سالهاست که ماهیت واقعی حکومت اسلامی بر آب افتاده و دیگر قادر به فریب دادن مردم نیست. با این وجود آنچه حکومتگران را می ترساند فقط چشم پوشی از قدرت و ثروت نیست. آنان بیش از هرچیزی نگران فردای خود هستند. فردایی که باید پاسخگو جرم ها و جنایت های خود باشند. به همین دلیل میتوان پیش بینی کرد که به آسانی حاضر نخواهند شد تن به رای مردم بدهند. و سعی می کنند تا جایی ممکن است در مقابل مطالبات مردم مقاومت کنند. تا جایی که ممکن است هرصدایی را با قدرت تمام سرکوب کنند. اکنون این پرسش بیش از هر زمانی مطرح است که حکومت چه تیرهایی در ترکش دارد؟ آیا می تواند از همه آنها استفاده کند؟ بررسی راههایی که حکومت برای حفظ خودش در پیش رو دارد یا سیاست هایی که در پیش خواهد گرفت می تواند به مردم کمک کند تا به راه های مقابله با آن روش ها و کنش ها بیاندیشند و آماده باشند.
به میدان آوردن نیروهای نظامی و سپاه.
از ابتدای تظاهرات تا امروز واحدهای ضد شورش نیروی انتظامی و لباس شخصی ها و بسیجی ها تحت فرمان این نیرو دست به سرکوب گسترده مردم زده اند. اما ظواهر و شواهد در کف خیابانها نشان میدهد که این نیروها بعد از یکماه فرسوده شده اند. توان و اراده آنها کاهش یافته است و در بین آنان افرادی هستند که از جنگ و مقابله با مردم احترازمیکنند. تجربه به میدان آوردن بسیج ادارات دولتی در همان روزهای اول شکست خورد. چون اغلب آنان که برای گرفتن چند هزار تومان اضافه کاری به خیابان آمده بودند قادر به کتک زدن دختران و پسران جوان نبودند. سعی می کردند گوشه ای دنج پیدا کرده و پنهان شوند. همچنین لباس شخصی هایی که در روزهایی مثل 9 دی سال 88 و یا در حمله به زنان بی حجاب و یا در برهم زدن سخنرانی های یا سایر مراسم غیرحکومتی میدان داری میکردند و در خیابانها با موتور سیکلت های خود تاخت و تاز میکردند برای راه انداختن هیاهو تربیت شده اند و مرد مقابله با مردم در کوچه و خیابان ها نیستند.
حکومت ممکن است دچار خبط و خطایی دیگر شده و نیروهای سپاه ثارالله را به خیابان ها بیاورد. با قطعیت میتوان گفت اگر تا امروز به چنین واکنشی دست نزده است به این دلیل است که از تمرد آنان هراس دارد. بدنه سپاه و بدنه ارتش بخشی از مردم هستند و بعید است که حاضر به آتش گشودن بر روی مردم باشند. آنها اگر فرماندهان سپاه مدام هارت و پورت کرده و مردم را تهدید می کنند، این عربده جویی های کوبیدن بر طبل توخالی است. در حال حاضر بیش از هفتاد درصد اقتصاد کشور بطور مستقیم یا غیر مستقیم در کنترل سپاه است. سپاه صاحب صدها شرکت فعال اقتصادی است. از اکتشاف و استخراج و فروش نفت و 90 درصد معادن ایران گرفته تا کنترل بر صنایع خودروسازی. از شرکتهای حمل و نقل زمینی و دریایی و هوایی گرفته تا بانک ها و منابع مالی. گروه زیادی از فرماندهان سابق سپاه در بخش مثلا خصوصی فعال هستند و از رانت های دولتی برخوردار. اما بیشتر این ثروت بیکران به جیب فرماندهان امروز و سابق سپاه سرازیر میشود و بدنه سپاه از آن نصیبی ندارند. بدیهی است که پرسنل سپاه برای حفظ ثروت فرماندهان کلاش و چاپلوس در مقابل مردم نخواهند ایستاد. به نظر میرسد که حکومت بخوبی از این امر آگاه است و دست به چنین ریسکی نخواهد زد.
ارتش نیز وضعیتی مشابه دارد. گرچه امروز اغلب فرماندهان ارتش سپاهی هستند اما پرسنل رده پایین ارتش نیز شاهد غارت های تمام نشدنی فرماندهان سپاه و در مقابل کوچک تر شدن سفره خانواده خود هستند. امروز تقریبا اکثریت قریب به اتفاق پرسنل کادر ارتش در نیروی های مختلف شغل دوم و سوم دارند. دلیل آن واضح است. از تمام غارتهای فرماندهان سپاه ریالی نصیب نمی برند. اما چرخ زندگی باید بچرخد. انسانی که دغدغه نان شب و هزینه های اجاره خانه و شهریه دانشگاه دارد بر روی مردم اسلحه نخواهد کشید. می توان پیش بینی کرد که با سیاست های اقتصادی این حکومت و این نظام تبعیض مستقر شده، برای کشتن و قلع و قمع معترضان نباید روی پرسنل ارتش حسابی باز کرد. در کشوری مثل مصر که پرسنل ارتش از رفاهی نسبی برخوردار هستند، حکومت نتوانست ارتش را به مقابله با مردم وادار کند. در ایران که چنین اتفاقی هرگز نخواهد افتاد.
دامن زدن به یک بحران خارجی
در طول تاریخ بارها اتفاق افتاده که حکومت ها برای غلبه بر بحران های داخلی دست به ایجاد یک بحران خارجی زده اند. دشمن تراشی و گاهی حمله نظامی می تواند بحران ساز شود. احتمالا یکی از ایده ای حکومت اسلامی برای حفظ خود و همچنین سرکوب گسترده تر مردم متوسل شدن به یک بحران خارجی است. سردبیر روزنامه کیهان چند روز قبل پیشنهاد کرده بود که ایران برای مقابله با حمایت مالی عربستان از «تلویزیون ایران اینترنشنال» به عربستان حمله کند. بدیهی است که تلویزیون ایران اینترنشنال یک بهانه است. در واقع مستمسکی ست برای ایجاد یک بحران خارجی. فعلا حکومت اسلامی بیش از هر چیزی به یک دشمن فعال خارجی نیاز دارد و عربستان بهترین گزینه است. حکومت تصورمی کند حمله نظامی به عربستان به حمله متقابل آنها منجر خواهد شد. در آن صورت حکومت از یک طرف بر طبل ناسیونالیسم ضد عربی و همچنین عنعنات ملی خواهد کوبید و خودش را مدافع خاک ایران نامیده و برای خودش مشروعیت میخرد. و از طرف هر صدایی را با اتهام ستون پنجم دشمن سرکوب خواهد کرد. به این ترتیب دامن تظاهرات و اعتراضات جمع خواهد شد و حتی عده ای از همین معترضان را تبدیل به مدافعات وطن و طرفدار خود خواهد کرد. با توجه به نگاه منفی عوام الناس به کشورهای عربی چنین سیاستی نجاتش خواهد داد.
اما واقعیت های دیگری نیز وجود دارد که در موثر بودن دامن زدن به یک بحران خارجی تردید ایجاد می کند. اگر این حمله احتمالی را جنگ عرب و فارس بنامد عملا تمام کشورهای عربی حتی عراق و سوریه و لبنان طرف عربستان را خواهند گرفت و حیطه عمل حکومت در خاورمیانه محدود شده و منزوی تر از پیش خواهد شد.
از این گذشته حمله به عربستان ممکن است به دخالت و یا حضور بیشتر آمریکایی ها در خلیج فارس و حتی حمله به جنوب ایران شود. چنین اتفاقی طومار حکومت اسلامی را بسیار زودتر از آنچه انتظار دارد در هم خواهد پیچید. آنچه حکومت صدام را ساقط کرد حمله ارتش صدام به کویت بود. از این گذشته احتمال قدرت گرفتن گروههای شورشی یا تجزیه طلب نیز میرود. و در آن صورت عاقبت بدی در انتظار کل روحانیت و طرفداران سرسخت حکومت خواهد بود. این آتشی است که اگر افروخته شود کشور ما را به جهنم تبدیل خواهد کرد.
استفاده از مزدوران خارجی
یک ضرب المثل معروف عربی که از قضا در زبان فارسی نیز زیاد به کار برده میشود این جمله است « الغریق یتشبث به کل حشیش» که معنای آن تقریبا چنین است « کسی که در حال غرق شدن است به هر شاخه نازکی یا به هر قطعه چوبی دست میاندازد». حکومت اسلامی در حال حاضر وضعیت کسی را دارد که در حال غرق شدن است و به همین دلیل ممکن است به هرامکانی متوسل شود تا خودش را نجات دهد. به همین دلیل بعید نیست که برای سرکوب مردم خودش دست به دامان استخدام نیروهای خارجی یا هم پیمانانش در عراق و لبنان شود. چنین سیاستی قطعا روند سقوط حکومت را تسریع خواهد کرد. چون هرگونه مشروعیتی را از دست خواهد داد. از اظهارت اخیر سید حسن نصرالله در چند روز گذشته و موضعی که در برابر اسرائیل گرفته می توان نتیجه گرفت که حتی او هم حاضر نیست با تمام سیاست های حکومت اسلامی هم نوایی داشته باشد.
تغییر در ساختار قدرت

اگر هنوز در حکومت اسلامی فرد عاقلی وجود داشته باشد که در قبال حفظ کشور و در قبال حقوق مردم احساس مسئولیت کند بخوبی میداند که بهترین و در عین حال کم هزینه ترین راه خروج از این بحران ایجاد تغییرات عمیق در ساختار قدرت است.
واقعیت این است که علت العلل تمام مشکلاتی که ایران با آن مواجه است وجود «ولایت فقیه» است. نهادی که همه اختیارات کشور و تعیین سیاست های کلی حکومت در دست اوست اما به هیچ کس پاسخگو نیست. اگر علی خامنه ای در طی سی و اندی سال توانسته به چنان موقعیتی دست یابد که تمام دولت و همه نهادهای قانونی و ارتش و سپاه و تمام ثروت کشور را قبضه کند و کشور را به سراشیبی سقوط بیاندازد به این دلیل نیست که توانایی ویژه ای دارد و به مدد آن یک تنه صاحب کشور شده است و همه را تحت فرمان خود دراورده است. بلکه به این دلیل است که این نهاد احمقانه و ضد بشری ولایت فقیه چنین امکانات و اختیاراتی در اختیار او قرار داده است. وگرنه شخصیت ترسو، بی ثبات و متزلزل او بر همگان آشکار است.
در حال حاضر ولایت فقیه مظهر شر و شیطان و علت العلل همه ستم ها و بدبختی ها است. اما خوشبختانه در همین قانون اساسی عقب مانده و ضد انسانی حکومت اسلامی پیش بینی عزل ولایت فقیه وجود دارد. و میتوان بطور قانونی او را خلع کرد.
از طرف دیگر بررسی اجمالی شعارهایی که در تظاهرات شنیده می شود مبین این امر است که مردم دلیل این همه ظلم و جنایت و بی تدبیری و ندانم کاری را به خوبی می دانند و آن همانا دخالت وسیع ولایت فقیه و برگزیدگان او در تمام امور کشور است. نظام تبعیضی که روحانیت برقرار کرده است زندگی را به کام همه ملت ایران زهر کرده است. به همین دلیل شعاری که بیش از هرشعاری سرداده میشود این است که «آخوند باید گم بشه». این شعار خواستار قطع ید روحانیت از امر سیاست است. بعبارت روشن تر مردم علیه نهاد روحانیت شعار می دهند و نه فقط علیه نهاد ولایت فقیه. گرچه شخص خامنه ای را در هرحال بی نصیب نمی گذارند.
خلاصه کلام این است که عمیق تر شدن معارضه مردم با حکومت ممکن است به مقابله مردم با حکومت و بخصوص با روحانیت بیانجامد. اگر چنین شود هیچ فرد روحانی اعم از اینکه بخشی از نظام باشد یا منتقد آن از تیر دشمنی مصون نخواهد ماند. اگر روحانیت گوش شنوایی داشته باشد صدای تیز کردن خنجرها را در همین اوضاع و احوال خواهد شنید. در صورت حادث شدن چنین اتفاقی بعید نیست که خشک و تر با هم بسوزند. بعید نیست که دشمنی های کهنه دوباره تازه شود.
به همین دلیل برای اجتناب از بروز چنین اتفاقی باید افرادی از روحانیت که هنوز قدری درایت دارند و وسوسه قدرت چشمانشان را تار نکرده است آستین بالا بزنند و با اتکا به همین قانون اساسی موجود خامنه ای را برکنار کرده و نهاد ولایت فقیه را معلق کرده و از مردم طلب بخشش و مماشات کنند. این قدر بر قانون خطایی که چهل سال قبل مصوب شده تاکید نکنند و قدمی در راه آشتی با مردم جلو بگذارند. قوانین احمقانه حجاب اجباری و قانون قصاص و سنگسار و قطع ید و سایر قوانینی که بر بنیاد خوانش خودشان از شریعت شکل گرفته را ملغی کنند. به مردم قول برگزاری انتخابات آزاد بدهند. فعالیت آحزاب را آزاد کنند و نهال دوستی بین مردم غرس کنند. چهل و اندی سال برمردم ایران گذشت و دریغ از یک روز آرامش و راحتی. روحانیت اکنون باید فهمیده باشد که از این چاهی که مردم را به کندن آن واداشتند آبی بدست نخواهد آمد. دندان طمع قدرت را بکشند. نظام تبعیض را ملغی کنند و بجای آن آزادی و آزادمنشی را نهادینه کنند. ملت ایران رنجهای بی شماری را تحمل کردند. بگذارید مردم نفس بکشند.

مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع: 397


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995