Iranian Futurist 
Iranian Futurist
Ayandeh-Negar
Welcome To Future

Tomorow is built today
در باره ما
تماس با ما
خبرهای علمی
احزاب مدرن
هنر و ادبیات
ستون آزاد
محیط زیست
حقوق بشر
اخبار روز
صفحه‌ی نخست
آرشیو
اندیشمندان آینده‌نگر
تاریخ از دیدگاه نو
انسان گلوبال
دموکراسی دیجیتال
دانش نو
اقتصاد فراصنعتی
آینده‌نگری و سیاست
تکنولوژی
از سایت‌های دیگر


تهدید از سوی قفقاز

اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Twitter Google Yahoo Delicious بالاترین دنباله

[12 Dec 2020]   [ فرهاد یزدی]

– یازدهم دسامبر 2020

بارها نشان داده شده که بالاترین خطر و تهدید بر امنیت ملی ایران از سوی نظام اسلامی انجام می گیرد. بخش عظیمی از تهدید بر امنیت ملی ناشی از اولویت نبخشیدن به منافع ملی در مقایسه با منافع زودگذر و آلوده با فساد ژرف نظام، می باشد که در نهایت گریبان امنیت رژیم را نیز می گیرد. بخش باقی مانده و کوچک تر تهدید بر امنیت ملی، ناشی از بلاهت و حماقت گردانندگان نظام است. تهدید خارجی دال بر حمله ی نظامی، گسترش فعالیت های تجزیه طلبانه، نفوذ روز افزون سازمان های اطلاعاتی خارجی در کشور و بالاتر از همه تلاش در سست کردن پایه های همبستگی ملی ، همگی زاده این نظام هستند. تا آخرین ریشه های این نظام کنده نشود، هر روز تهدیدی نوین در حالی شکل می گیرد که تهدیدهای سابقه دار ترسناک تر می گردند. این نظام تا هنگامی که در صحنه حضور دارد، بنا به سرشت خود، تیشه بر ریشه یکپارچگی سرزمینی ایران می زند.
جدیدترین نمونه، در رابطه با آران (جمهوری آذربایجان) خود را به نمایش گذارد. در یک یورش همه جانبه از سوی ترکیه، روسیه، جمهوری آذریابجان و اسرائیل به منطقه تحت اداره ارمنستان، نظام اسلامی موضعی درست عکس منافع ملی ایران را بخود گرفت. کفتارهای سیاهپوش با عنوان امام جمعه مبعوث رهبری در شمال ایران به طور آشکار دست به حمایت از سیاست های توسعه طلبانه روسیه، ترکیه و اسرائیل زدند. آش آن مقدار شور شد که رهبر نظام نیز مهر تائید بر این سیاست توسعه طلبانه زد و اجازه داد که مزدوران ترکیه، سربازان روسی، همراه با جاسوسان اسرائیلی در نزدیکی مرز ایران مستقر گردند. اگر نظام اسلامی هرگونه محاسبه می کرد، حتا برای منافع خودش هم که شده، بایستی درک می کرد که تقویت ترکیه و روسیه به ویژه پس از اخراج نظام از سوریه که با هماهنگی هردو و اسرائیل انجام گرفت، نمی توانست چیزی جز زیان برای ایران و بتبع آن رژیم همراه آورد. ایران آزاد بایستی به پشتیبانی آشکار ارمنستان بر می خواست و حتا اخطار می کرد که ورود هر بیگانه، چه با انیفورم و چه به صورت مزدور، به ایران اجازه می داد که سربازان خود را نیز وارد معرکه کند. اما شوربختا که ایران نه آزاد است و نه قادر که حتا نمایش قدرت از خود نشان دهد. اردوغان که با شتاب برای به دست آوری هدف های امپراتوری می کوشد، دیگری نیازی به پنهان کردن آرزوهای خود نمی بیند و با صدای بلند از بلندگوی رسمی همراه با علی اف، مرثیه جدائی نیمه جنوبی رود ارس را سر می دهد. در همان روز، نه از سوی جغدان جمعه و نه رهبر نظام اسلامی و نه سران نیروهای نظامی، واکنش عملی به صورت تجهیز نیروها در مرز و یا حتا سخن دال بر محکوم کردن، دیده نشد.
انگیزه اردوغان روشن است. او به دنبال برقراری پان ترکیسم است که به طور طبیعی رهبر آن باید از ترکیه باشد. در درازای تاریخ، پان ترکیسم در خاور با نیروی توانمند فرهنگی، سیاسی و نظامی ایران روبرو بوده است. در کانون و پاسدار این نیروی توانمند ایران، آذربایجان و کردستان قرار داشتند. یعنی دو مرکزی که هدف اصلی تجزیه طلبان خاوری قرار دارد. اردوغان محاسبه می کند که ایران بر اثر نظام اسلامی در بی توان ترین دوره خود قرار دارد. نظام اسلامی نه (1) توان و (2) نه خواستار گشودن جبهه ی خارجی دیگری، را ندارد. یعنی پیش از شروع حمله (چه عملی و چه با سخن)، نظام اسلامی تسلیم شده است.
(1) توان – نیروهای آمریکا در جنوب کشور به قدرت نمائی مشغول هستند. پس از انتقال بمب افکن های بی – 52، نوبت نمایش به نسل جدید این بمب افکن با سرعت و دورپروازی بسیار بالاتر و توانائی حمل بمب های 500 کیلوئی که می تواند پناهگاه های زیر صخره را منهدم کند، رسید. این بمب افکن ها همراه با هواپیماهای شکاری عربستان، امارات و قطر به مدت دوساعت در کرانه های جنوبی ایران به قدرت نمائی مشغول بودند. برای فشار و اخطار بیش تر، ماموریت ناوگان نیمیتس در منطقه نیز تمدید گردید. چنانچه در مقاله پیشین یاد گردید، هدف از این قدرت نمائی ها اخطار به رژیم اسلامی است که هرگونه عملیات نظامی، حتا بسیار کوچک، با واکنش کامل نظامی به صورت بمباران هدف های مورد نظر انجام خواهد گردید. از این رو، ما شاهد هستیم که گزافه گویان سیاسی و نظامی فاسد در ایران، برخلاف سیرت خود، تلاش کامل نموده اند که در برابر آسیب های رسیده در یک ماه گذشته سکوت کرده و از خود نرمش نشان دهند و دست به انتقام جوئی (حتا زبانی) نزنند. این تهدید فوری و سهمناک که می تواند سراسر مناطق حساس ایران را در گیرد، از سوی نیروهای آمریکا، همراه با اسرائیل و اعراب خلیج فارس، توان رویاروئی با دیگر تهدیدها، و از آن میان در مرزهای شمالی، را سلب کرده است. حال براین تهدید جدی و فوری امنیتی، بالاگرفتن جنگ قدرت در داخل نظام که با انتشار خبر خارج شدن رهبر نظام از صحنه، بر شدت آن افزوده شده را نیز در نظر گیریم. از دید تجزیه طلبان فرصت طلائی در انتظار، به دست آمد.
(2) – خواست. در نبود هیچ متحدی که قادر به کمترین یاری به نظام رساند، رژیم اسلامی مجبور به باج دادن به همه ی کشورها و به ویژه به "متحدین" موجود در صحنه می باشد. از این رو، نظام با تمام دوروئی روسیه مجبور است که دنباله رو سیاست های آنان باشد که مبادا این کشور نیز به سیاهه پایان ناپذیر دشمنان علنی نظام نیز بپیوندد. با ترکیه، با تمام ترکتازی نیز نمی توانند به طور علنی به مخالفت دست زنند. ترکیه از مهم ترین راه های تنفس نظام و برای عملیات پولشوئی، دور زدن تحریم ها و مبارزه با مخالفان می باشد. رژیم می داند که در صورت مخالفت علنی با ترکیه، با مسایل زیادی در منطقه از اقلیم کردستان گرفته تا سوریه و اتحاد با عربستان روبرو خواهد شد. دو بازیگر مهم دیگر، یعنی جمهوری آذربایجان و اسرائیل را نباید از یاد برد. آران که تا سده نوزدهم بخشی از ایران و یکی از مراکز فرهنگی مهم به حساب می آمد، همراه با آذربایجان در برابر بلند پروازی امپراتوری عثمانی سد تسخیر ناپذیری در جبهه خاوری آن امپراتوری تشکیل می داد. یپوندهای تاریخی با آران به اندازه ای استوار است که روسیه و سپس جانشین آن شوروی و اکنون رژیم علی اف، برای ادامه حکومت، خود را در درجه نخست، مجبور به استفاده از زبان آذری با آذربایجان و در جه بعدی درهم شکستن پیوند فرهنگی با ایران، در محدوده حکومت خود می نماید. با گرایش به پان ترکیسم و افکندن وزنه خود به سوی ترکیه، آران نه تنها رقیب فوری یعنی ارمنستان را به حالت انزوا انداخته بلکه با تکیه براقدامات تجزیه طلبانه ای که در دوران نظام اسلامی انجام یافته، طمع دست اندازی به آذربایجان را در سر می پروراند. از سوی دیگر، اسرائیل با دست آورد بزرگی که در دنیای عرب کسب کرده، حلقه محاصره بر علیه نظام اسلامی را، این بار از سوی آران، تنگ تر می کند. به احتمال بسیار زیاد، مراکز شنود و جاسوسی اسرائیل در مناطقی که آران فتح کرده بسرعت در حال تاسیس است. اسرائیل از چنین تحولی بسیار خرسند است و آن را یک پیروزی بزرگ در مبارزه با نظام اسلامی می داند.
***
اکنون این پرسش اساسی پیش می آید: (1) آیا اردوغان و علی اف تنها در همراهی با یکدیگر دست به چنین نمایشی زده اند و یا (2) این قدرت نمائی در هماهنگی با آمریکا و در برنامه با استقرار نیروی بسیار مخرب در خلیج فارس، صورت گرفته؟
اگر حالت (1) نقش اصلی را بازی کرده باشد، می توان آن را، بدون اینکه از اهمیت آن بکاهد، به خود بزرگ بینی و آرزوهای دور و دراز دو رهبر سیاسی در منطقه دانست که بسیار بالاتر از توان خود حرکتی را آغاز کرده اند که می تواند به سرعت برعلیه آنان به نتیجه رسد. ترکیه پس از گشایش جبهه ی بسیار درازی که از لیبی، دریای مدیترانه گرفته تا کردستان، سوریه و عراق، اکنون روی به ایران آورده که سابقه تاریخی بسیار درازتری برای زیست در جهان از امپراتوری عثمانی و ترکیه دارد. نه تنها گسترش ترکیه بسیار دورتر از ظرفیت آن کشور جهان دومی می باشد که توان اقتصادی، نظامی و سیاسی آن کشور را به سرعت روبه زوال می برد، بلکه همزمان تضادهای داخلی را نیز هرچه بیش تر ژرف می کند. 18% جمعیت ایرانی تبار کرد، تاکنون در جامعه ترکیه حل نشده اند. این جمعیت را نمی توان بسادگی به عنوان "اپوزیسیون" پذیرفت. گروه های چپ، سکولارها و دمکرات های ترکیه که با اردوغان مخالف هستند، با شکست او در خارج، قدرت خواهند گرفت و حکومت آن کشور با چالش بزرگ داخلی روبرو خواهد شد.
اما اگر گذیدار (2)، پشت پرده تحولات منطقه باشد، آنگاه ایران با خطر جدی و فوری روبروست. اگر آمریکا و غرب نیز با تحرک ترکیه – اسرائیل و روسیه در قفقاز همراهی کنند، انگاه ماباید ئوطئه عظیم برای تجزیه ایران را نظر گیریم. تردیدی نیست که شخص نتن یاهو خواهان تجزیه ایران است، گرچه چنین برنامه ای با مخالفت بخش بزرگی از جامعه آن کشور روبرو باشد. تمامی عرب های خلیج فارس که بدون حمایت خارجی نمی توانند بر حکومت خود ادامه دهند، از همسایگی با این سرزمین با توانائی های نشکفته، ناخرسند هستند. ایران آزاد و دمکرات که بدون تردید از نظر اقتصادی و فرهنگی بسیار استوار خواهد بود، آن امیر نشینان را از آنچه امروز است، حتا کوچک تر می کند. روسیه در شمال، ترکیه در باختر و پاکستان در خاور، نیز از تکه پاره شدن ایران به طمع دست اندازی، بهره مند خواهند شد. پس رگه های قوی اراده سیاسی در منطقه برای به انجام رسانی چنین تحولی وجود دارد. این تحول در دوران کوتاه باقی مانده ترامپ ساده تر قابل انجام است تا در آینده نامعلوم.
از دید این قدرت ها، چنین لحظه طلائی ممکن است که دیگر پیش نیاید. تهدید فوری است.

//////////////////////////
۱ - همبستگی ملی ایران در درازای هزاره ها قوام گرفته و از این رو توانسته تاکنون در برابر یورش گسترده نظام برای درهم شکستن آن مقاومت کند. با اطمینان می توان گفت که نظام اسلامی نخواهد توانست به هدف خود در این مورد دست یابد.
۲ - این گفته بدان معنا نیست که ما از هدف های شوم در جنوب و باختر ایران غافل باشیم.
۳ - قطر درحالی که میزبان بزرگ ترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه می باشد، در ظاهر روابط به نسبت دوستانه ای را با نظام اسلامی حفظ کرده است.
۴ - زمانی که نیروهای نظامی در خیابان های شهرهای بزرگ ایران استقرار یابند، زمان خارج شدن کامل رهبر از صحنه می باشد. اما به احتمال بسیار زیاد وی قادر به ظاهر شدن در تلویزیون برای پایان دادن به شایعات نمی باشد.
۵ - ظریف در مقام وزیر خارجه، به چند سطر ملایم در پاسخ به اردوغان بسنده کرد.
۶ - از یاد نبریم که سردمداران نظام اسلامی، به کرات از پرواز پهبادهایی که برای ترور فخری زاده انجام شد، از آران اشاره کرده اند.
- ترک تازی های نظام اسلامی در منطقه از یاد نرود. پس از پایان ظرفیت، اکنون به عجز و بیچارگی افتاده اند.


مطلب‌های دیگر از همین نویسنده در سایت آینده‌نگری:


منبع:


بنیاد آینده‌نگری ایران



پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴

ستون آزاد

+ زنان حزب دموکرات آمریکا اسب های خود را زین کرده اند  رضا علوی

+ تعویض در دقیقه نود  رضا علوی

+ جمهوری اسلامی و شالوده شکنی های مدرنیته  کیومرث صابغی

+ "زدن سر هشت پا" و حکایت "ببر کاغذی" رضا علوی

+ جهانِ پس از جنگ غزه  رضا علوی

+ آیا اسراییل بر نفت و گازغزه چیره خواهد شد ؟ رضا علوی

+ توتالیتریسم چیست؟ حسین مولا

+ گفتگو بارد هوش مصنوعی با حسین مولا حسین مولا

+ تفاوت مبارزه جوانان در زمان حکومت شاه ایران برای آزادی و دمکراسی با مبارزه جوانان کنونی برای آزادی و دمکراسی علیه جمهوری اسلامی چیست؟ گفتگو حسین مولا با بارد بزرگترین هوش مصنوعی گوگل

+ دو حادثه مهم  رضا علوی

+ جوانانیکه در جنبش زن زندگی آزادی شرکت کردن در چه سنینی بودند؟ Bard هوش مصنوعی

+ خود آموز دیکتاتورها رندال وود کارمینه دولوکا

+ موانع توسعه دموکراسی در خاورمیانه  دکتر امیر ساجدي

+ راز یک کشتار  رضا علوی

+ آیا غول خفته بیدار می شود ؟  رضا علوی

+ ریزش مداحان در این عاشورا رضا علوی

+ رهبر نقاب دار!  رضا علوی

+ بخش سوم : "لاریجانی ها " ؛ مردانی برای تمام فصول رضا علوی

+ حقوق زنان - کانون درگیری. فرهاد یزدی

+ آمریکا ؛ به کجا چنین شتابان ؟ رضا علوی

+ جهان و ایران در آغاز سال نو خورشیدی. فرهاد یزدی

+ نبرد برای نامزدی  رضا علوی

+ . 

+ ایران لیبرال فرهاد یزدی

+ روز جهانی زنان گرامی باد  گیتی پورفاضل

+ سالروز حمله روسیه به اوکراین فرهاد یزدی

+ کالبد شکافی" پرویز ثابتی" رضا علوی

+ سقوط محسن رنانی

+ فشار برملت ایران از دو سو. فرهاد یزدی

+ نشست واشنگتن – تلاش در راه ذلیل کردن جنبش ملی ایران فرهاد یزدی

+ الگوی روسی چپاول اموال ملی فرهاد یزدی

+ امنیت ملی – بخش دوم فرهاد یزدی

+ امنیت ملی در دهه سوم سده بیست و یکم فرهاد یزدی

+ آیا روسیه، جمهوری اسلامی را به عنوان متحد استراتژیک خود محسوب می کند؟ رضا علوی

+ منافع ملی و استقلال فرهاد یزدی

+ نقش "طنز" و شعار های "کاف دار" در جنبش انقلابی ایران رضا علوی

+ قشر میانه ایران مهرداد: یکی از همکاران سایت آینده نگر

+ دیگر چین به ایران اهمیت نمی‌دهد ! رضا علوی

+ نقش توازن قوا در جهان در خیزش ملی فرهاد یزدی

+ نیروهای مسلح در دو مقطع تاریخی فرهاد یزدی

+ تراژدی جمهوری اسلامی با مهسا امینی آغاز و با محسن شکاری پایان می‌یابد!  دکتر شیرزاد کلهری

+ دستاوردهای جنبش انقلابی ایران یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ از خیزش اجتماعی تا انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ پایان کار رژیم، تکیه بر عصای سلیمان شیرزاد کلهری

+ انقلاب سیاسی فرهاد یزدی

+ انقلاب مدرن ایران شیرزاد کلهری

+ ادامه خیزش اجتماعی – سیاسی ایران فرهاد یزدی

+ بیانیه شماره ۱ لیدرهای میدانی  لیدرهای میدانی

+ خیزش اجتماعی نسل جوان ایران فرهاد یزدی

+ اولویت پاسداری از یک پارچگی سرزمینی ایران فرهاد یزدی

+ با کمال تاسف و تاثر از در گذشت دوست نازنین مان محمد امینی .

+ اعتراضات مردم و راهکار های روی میز حکومت یکی از همکارن سایت آینده نگر از ایران

+ تعلل نیروهای مسلح فرهاد یزدی

+ آینده در کوتاه مدت فرهاد یزدی

+ سپاه پاسداران و نجات ایران فرهاد یزدی

+ رسالت انسان در برابر آزادی سعیده امین‌زاده

+ ایران – روسیه - اوکراین فرهاد یزدی

+ نیاز به زمان فرهاد یزدی

+ مبارزه مدنی و چرائی آن کیومرث صابغی

+ دو بازنده – یک برنده. فرهاد یزدی

+ نظام سیاسی در ایران آینده فرهاد یزدی

+ آیا بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ کاندید خواهد شد ؟ رضا علوی

+ اسطوره سیاسی از دموکراسی آمریکا تا اقتدار گرائی چین پرفسورجیم دیتو

+ اسطوره جدید و آینده سیاسی عربستان سعودی -

+ فرمان فرمایی روسیه بر نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ دگرگونی قدرت در کانون نظام فرهاد یزدی

+ برجام در تاریکی رضا علوی

+ برای مام زمین در روز زمین فرهاد یگانه‌

+ تکرار تاریخ، نابودی محتوم دیکتاتورهای بزرگ به دست خودشان است فرهاد یگانه‌

+ چرا رابطه کشورهای غربی و روسیه پس از پایان جنگ سرد، به چنین کابوسی برای اردوگاه کشورهای غربی ختم شد؟ فرهاد یگانه‌

+ تاثیر جنگ اوکراین فرهاد یزدی

+ نوروزتان مبارک .

+ چیرگی «جبهه موافقت» بر «جبهه مقاومت» رضا علوی

+ نخبه گان یا پخمه گان در حکومت اسلامی  رضا علوی

+ رویا یا کابوس ؟ رضا علوی

+ خودکامگی  تیموتی اسنایدر

+ نگاهی بر موقعیت ایران در منطقه فرهاد یزدی

+ در باره انتخابات ۱۴۰۰ مجید / ایران

+ حسن هم از میان ما رفت گروهی از یاران دیروز، امروز و فردای حسن

+ در باره ظریف ... و میدان  مجید / ایران

+ نظام اسلامی و اردوی خاور بر علیه باختر فرهاد یزدی

+ چرا سازمانهای اطلاعا تی معتقدند که آینده جهان تیره و تار است ترجمه: کیومرث صابغی

+ تضمین حداقل درآمد یکسان برای تمام شهروندان. فرهاد طالع

+ قرار داد ۲۵ ساله ؛ ماندگاری حکومت یا ترکمانچای ؟ رضا علوی

+ سخنی با آقای مهاجرانی. محمد امینی

+ مذاکره غرب با نظام اسلامی فرهاد یزدی

+ هنر فاشیست نبودن ترجمه ناصر فکوهی

+ با ناسيوناليسم راه به جايي نمي‌بريم عظيم محمودآبادي

+ در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب فرهادی یزدی

+ روز سياه  رضا علوي

+ مصباح یزدی ؛ معمار خشونت مقدس و طرا ح "کادرسازی " رضا علوی

+ حمله به ایران و یا حزب الله؟ فرهاد یزدی

+ تهدید از سوی قفقاز فرهاد یزدی

+ بهار آن سال و «بهار هر سال...» محسن یلفانی

+ بحران امنیتی و حکومت نظامیان فرهاد یزدی

+ جستجوی کار در ایران امروز 

+ سیاست دولت نوین آمریکا در منطقه فرهاد یزدی

+ اوباما برجام را آورد و ترامپ آنرا پاره کرد- چرا؟ مجید / ایران

+ ارزش های اندیشه های دکتر فاطمی  رضا علوی

+ مرگ نهائی رژیم  فرهاد یزدی



info.ayandeh@gmail.com
©ayandeh.com 1995