میخواهم باهوش شوم!
اگر عضو یکی از شبکههای زیر هستید میتوانید این مطلب را به شبکهی خود ارسال کنید:
[22 Dec 2012]
[ هومن ابوترابی]
بیشتر شما با ضریب هوشی یا IQ (آی -کیو)آشنا هستید و مثل هر کس دیگری دلتان میخواهد هوش بالایی داشته باشید
ضریب هوشی یک نسبت است که از تقسیم سن عقلی بر سن تقویمی ضرب در 100 بهدست میآید. اگر سن عقلی شما با سن تقویمیتان( یا همان سن واقعیتان) برابر باشد، ضریب هوشی شما صد است و اگر سن عقلیتان بیشتر باشد، هوشی بیشتر از سنتان دارید. برای بهدست آوردن سن عقلی، معمولاً از تستهایی که ویژگیهای مغزی و فکری شما را محک میزند، استفاده میشود. افرادی که از نظر میزان هوش در حد متوسط هستند، بهره هوشی بین 58 تا 114 دارند و حدود هفتاد درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند. اگر هوش شما بین 115 تا 129 باشد، شما جزو افراد باهوش هستید و اگر بین 130 تا 144 باشد، تیزهوش و افرادی هم که ضریب هوشی بالاتر از 145 دارند، جزو افراد نابغه طبقهبندی میشوند.
ممکن است فکر کنید هوش یک ویژگی ارثی است و ژن پدر و مادر است که ضریب هوشی شما را تعیین میکند، ولی بهتر است بدانید که علاوه بر ارث، شرایط محیطی هم تأثیر زیادی بر هوش دارد و میتوان گفت که ضریب هوشی یک ویژگی ارثی- محیطی است.
تفاوت های عملکرد دو نیمکره راست و چپ مغز
به طور مثال گسترش ارتباطها و اینترنت، زیاد شدن شبکههای تلویزیونی و استفاده کردن از کامپیوتر از عاملهایی هستند که باعث شده اند نسل جدید نسبت به نسل گذشته از ضریب هوشی بالاتری برخوردار باشد.
یکی از مهمترین عاملهای تأثیرگذار در هوش، تغذیه است. کمبود آهن ضریب هوشی را کاهش میدهد. همچنین کسانی که در دوران خردسالی از شیر مادر تغذیه کردهاند، ضریب هوشی بالاتری نسبت به بقیه دارند. نخوردن صبحانه در دوران کودکی، باعث کم شدن ضریب هوشی و در سن نوجوانی باعث کاهش قدرت یادگیری میشود. اگر میخواهید قدرت تمرکز و یادگیری خوبی داشته باشید، حتی اگر نمیتوانید یک صبحانه کامل بخورید، حداقل هر روز صبح یک لیوان شیر و چند عدد بیسکویت بخورید. تحقیقهای دانشمندان نشان داده است که ورزش و دویدن آرام، باعث افزایش جذب اکسیژن، بهبود جریان خون، بالا رفتن عملکرد مغز و در نهایت افزایش ضریب هوشی میشود.
کمتحرکی و ورزش نکردن هم،روی هوش نتیجه عکس دارد. از دیگر عاملهایی که میتواند باعث افزایش هوش شود، یاد گرفتن موسیقی است. فراگرفتن موسیقی به صورت منظم، در افزایش ضریب هوشی و بهبود عملکرد مغز مؤثر است. بازیهای فکری را هم دست کم نگیرید. شطرنج، جدول، حل معما و... همگی تمرینهایی هستند که مغز را برای تفکر سریع و هوشمند آماده میکنند و میتوانند توانایی حل مسئله و قدرت تصمیمگیری شما را افزایش دهند. سعی کنید تا جایی که میتوانید ذهنتان را به چالش بکشید و مسئلههای پیچیده حل کنید. حفظ شعرهای کوتاه، فراگیری زبان دوم، نوشتن داستان یا حتی خاطرات و سرودن شعر، پرهیز از تنفس در مکانهای آلوده، خواب کافی و خوردن غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو، از دیگر عواملی است که باعث افزایش هوش میشود.
درباره با هوش ترین فرد در تاریخ، نظرهای متفاوتی وجود دارد، ولی بسیاری «لئوناردو داوینچی» را بزرگترین نابغه همه دوران میدانند. در ضمن بالاترین ضریب هوشی ثبت شده، 298 است که متعلق به نوجوانی آمریکایی است. جالب است بدانید ضریب هوشی «گالیله» را 180 و ضریب هوشی «بیل گیتس»، بنیانگذار شرکت نرم افزاری مایکروسافت را 160 تخمین میزنند. کشور ایران در رتبهبندی ضریب هوشی کشورهای مختلف رتبه 57 را دارد . این رتبه بندی در کتاب «ضریب هوشی و ثروت ملل » نوشته پروفسور «ریچارد لین» که در سال 2002 میلادی منتشر شده است مطرح شده و بر این اساس کشورهای شرق آسیا مثل ژاپن، سنگاپور، هنگکنگ و کره جنوبی، بالاترین ضریب هوشی را در رتبهبندی جهانی دارند.
مطلبهای دیگر از همین نویسنده در سایت آیندهنگری:
|
بنیاد آیندهنگری ایران |
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴
هومن ابوترابی
|
|